БОЛГРАД Неофициальный сайт Пожарной части №28
Воскресенье, 02.06.2024, 08:01
Приветствую Вас Гость | RSSГлавная | Регистрация | Вход
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените данный сайт
Всего ответов: 9
Пожарный сайт огнеборцев Новосибирска
Главная » 2012 » Январь » 27 » ЧП
23:18
ЧП
26 січня о 07:55 до оперативно-координаційного центру МНС надійшло повідомлення про пожежу в Спасо-Преображенському соборі у м. Болград. Громадяни повідомили, що горів купол собору. Наразі всередині будівлі горять дерев’яні конструкції будівельно-монтажного обладнання та перекриття на загальній площі 500 кв. м. Гасіння пожежі ускладнюється сильним вітром. Станом на 14:00 ліквідація займання триває. Пожежі присвоєно підвищений ранг виклику.


О 09:25 загоряння було локалізоване. Проте згодом в результаті пориву вітру обрушився купол собору. Через це вогонь розгорівся з новою силою.


Поширенню вогню сприяє конструктивна особливість собору - дерев'яна обрешітка, а також поліетиленова плівка, яка була всередині собору через проведення реставраційних робіт. На скільки це було можливо з собору винесли ікони та церковне устаткування.


На місці події працюють 9 пожежно-рятувальних підрозділів Болградського, Ізмаїльського і Ренійського райвідділів МНС, а також допоміжна техніка міськводоканалу і РЕС. До гасіння пожежі також залучається техніка пожежно-сторожової охорони населених пунктів Болградського району: Василівка, Владичень, Оксамитне, Кальєво.


На місце пожежі направлено мобільно-оперативну групу Головного управління МНС в Одеській області на чолі з начальником ГУ МНС в Одеській області капітаном служби цивільного захисту Боделаном В.Р.


Болградський Спасо-Преображенський собор є пам’яткою архітектури ХІХ століття. Будівля майже 50 м висотою.


На момент виникнення пожежі у храмі проводились реставраційні роботи. Причиною пожежі може бути порушення правил пожежної безпеки при проведенні ремонтно-реставраційних робіт.



Пожежу ліквідовано 0 17:05.


Загиблих та постраждалих немає. Причина та збитки з′ясовуються.
Просмотров: 1316 | Добавил: MAXFIRE | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024